SCHIMBUL DE ULEI / FILTRE

Va recomandam verificarea nivelului de ulei la fiecare 1000 Km.

Beneficii: costuri mai mici, se reduce consumul de combustibil, se reduce uzura pieselor motorului printr-o lubrifiere mai buna.

Cum stii cand este absolut necesar sa verifici nivelul si starea uleiului?

Motorul functioneaza intrerupt, se mareste consumul de combustibil, motorul se supraincalzeste si trepideaza, iese fum colorat prin sistemul de evacuare.

SISTEM FRANARE 

Durata medie de viata a componentelor care alcatuiesc sistemul de franare este destul de scurta, de aceea va recomandam o verificare pe an sau la maxim 10.000 Km.

PLACUTE DE FRANA

Durata de viata a unei placute de frana depinde de mai multi factori, dintre care cei mai importanti sunt: materialul de frictiune din care este confectionata si modul de eliminare a caldurii(racire) in urma frecarii pe disc, dar si de maniera de actionare de catre sofer a franelor,etc.

LICHID DE FRANA

Wigstein service va recomanda sa verificati periodic atat nivelul de umplere al rezervorului de lichid de frana cat si densitatea lichidului de frana in vederea inlocuirii.
Lucrarile la sistemul de franare solicita o curatenie amanuntita si un mod de lucru foarte precis.

UZURA

La masinile de productie mai veche, singurul mod de a afla gradul de uzura a placutelor de frana este demontarea si verificarea lor. Aceasta operatiune se executa doar de catre personalul specializat dis service deoarece instalatia de franare este una dintre cele mai importante organe, de care depinde securitatea masinii si viata pasagerilor.

Placutele de frana se uzeaza de obicei dupa un rulaj de 20 000-40 000Km, iar discurile de otel pe care apasa acestea dupa un rulaj dublu, de 40 000-70 000Km. Dar nu trebuie sa asteptam uzura completa a unei placte pentru a o inlocui, fiindca atunci se produce o frecare distructiva, fier pe fier, care va deforma discul.

Service-ul nostru nu recomanda efectuarea acestor lucrari acasa, deoarece din lipsa de experienta si conditii de depozitare precare, riscati sa puneti in pericol viata dumneavoastra sia celorlalti participanti la trafic.